Akbank müşterileri şokta! Çok sayıda kişinin hesabından habersiz para çekildi, bankadan açıklama geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akbank müşterileri şokta! Çok sayıda kişinin hesabından habersiz para çekildi, bankadan açıklama geldi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye'nin önde gelen bankalarından Akbank'ta hesabı olanlar büyük şok yaşadı. Çok sayıda müşterinin hesabından habersiz para çekildi. Olay büyük yankı uyandırırken, Akbank'tan Türkiye gazetesine açıklama geldi. Bankadan yapılan açıklamada, "Müşterimizin Ak Yatırım hesaplarında gerçekleşen bakiye sorunu tespit edilmiş ve aynı gün içerisinde düzeltme yapılarak ilgili müşterilerimize bilgi verilmiştir." denildi.

TÜRKİYEGAZETESİ.COM.TR/ÖZEL-2021 yılı temmuz ayında sistemin çökmesiyle müşterilerini mağdur eden Akbank şimdi de başka bir olayla gündeme geldi. 2021 yılında sistemin çökmesi nedeniyle müşteriler yaklaşık 2 gün boyunca hesaplarına ulamamıştı. Para çekemeyen ve kartla alışveriş yapamayan vatandaşlar büyük mağduriyet yaşamıştı.

Akbank müşterileri şimdi de hesaplarını kontrol edince büyük şok yaşadı. Yatırım hesabı olan müşterilerin hesaplarından habersiz para çekildi.

ÇOK SAYIDA MAĞDUR VAR

Konu kısa sürede sosyal medyada viral olurken, çok sayıda kişi mağdur olduklarını belirtti. Sosyal medyadan paylaşım yapan vatandaşlar, hesaplarından çekilen paraların geri yatırılmasını isterken, bazı vatandaşlar da borsada işlem saatinin başlamasına rağmen hesaplarındaki paranın çekilmesi nedeniyle işlem yapamadıklarından şikayet etti. 

AKBANK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Turkiyegazetesi.com.tr'nin duyurduğu olay sonrası Akbank'tan açıklama geldi. Türkiye gazetesine açıklama yapan banka, dün gerçekleşen sorunun çözüme kavuştuğunu belirtti. AK Yatırım'dan yapılan açıklamada, "07.05.2024 tarihinde sınırlı sayıda müşterimizin Ak Yatırım hesaplarında gerçekleşen bakiye sorunu tespit edilmiş ve aynı gün içerisinde düzeltme yapılarak ilgili müşterilerimize bilgi verilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi.

Sosyal medyadaki paylaşımlardan bazıları şöyle: 

Akbank müşterileri şokta! Çok sayıda kişi hesabından habersiz para çekildiğini belirtiyor - 1. Resim

Akbank müşterileri şokta! Çok sayıda kişi hesabından habersiz para çekildiğini belirtiyor - 2. Resim

Akbank müşterileri şokta! Çok sayıda kişi hesabından habersiz para çekildiğini belirtiyor - 3. Resim

Akbank müşterileri şokta! Çok sayıda kişi hesabından habersiz para çekildiğini belirtiyor - 4. Resim

Akbank müşterileri şokta! Çok sayıda kişi hesabından habersiz para çekildiğini belirtiyor - 5. Resim

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...