Lig çoktan bitti uzatmalar oynanıyor

A -
A +

Kaldı 3 hafta, puan farkı 7... Kapanması imkânsız.

 

l  Öyle coşkulu bir şampiyonluk yürüyüşü ki bu, Real Madrid gelse, çıkamazdı dün akşam Rams Park’tan… İki hafta önce Fenerbahçe’yi -belki de- şampiyonluktan eden Sivasspor bu defa çabuk teslim oldu.

 

l Galatasaray’ın bugüne kadar hemen her golünde payı bulunan Barış Alper Yılmaz, daha 11. dakikada -Kerem Aktürkoğlu’nu dört haftadır kulübeye mahkûm eden- Hakim Ziyech’e attırdı golü. 

 

l Barış Alper, birinci golün kopyası bir asistle bu kez -maça pas hatalarıyla başlayan- Mertens’e “al da at” dediğinde dakika 38’di… Ve bu golle maç koptu aslında. 

Topu çabuk geri alıyor

l Galatasaray’ın Fenerbahçe’den en önemli farkı belki de bu… Öldürücü bir baskı ile rakibini boğuyor ve topu çabuk geri kazanıyor. Torreira ve Kerem Demirbay bunda başrol oynayan isimler… 

 

l Sol çizgiyi gidiş - geliş yolu olarak başarıyla kullanan Derrick Köhn için “İyi ki devre arasında almışız” demeyen Galatasaraylı var mı?

 

l Sivasspor ikinci yarı kornerden gol bulduğuna pişman oldu adeta… Cimbom’un iki “sevgilisinden” İcardi’nin altın dokunuşu ile attığı gole Hakim Ziyech yine ceza sahası dışından öyle bir golle nazire yaptı ki… Mertens ve İcardi’nin son bölümde gelen golleri ise galibiyetin çileği oldu. 

 

l Özetle, bu coşku, bu oyun, bu skor, bu averaj ve bu kadro, bu işi çoktan bitirdi bence… 19 takımlı 1988 - 89 sezonunda 93 puan toplayarak rekor kıran Fenerbahçe’den sonra, 20 takımlı ligde şimdiden 96 puana ulaşan Galatasaray, şampiyonluğu rekor bir puanla süsleyecek. Tebrikler.

 

∂ Maçın adamı: Hakim Ziyech

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.