Cezaevinde 37 kiloya kadar düşmüştü: Nihal Candan için tahliye kararı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Magazin Haberleri

Sosyal medya fenomeni Nihal ve Bahar Candan kardeşler ‘Suç örgütüne üye olma’ ve ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından 16 Kasım 2023’te tutuklanmıştı. Cezaevinde sağlık sorunları yaşayan ve 37 kiloya kadar düşen Nihal Candan için tahliye kararı çıktı. Öte yandan Candan'ın hastaneye yatışının yapıldığı öğrenildi.

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler 16 Kasım'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cezevinde 37 kiloya kadar düşen Nihal Candan için sürpriz bir karar çıktı.

Cezaevinde 37 kiloya kadar düşmüştü: Nihal Candan için tahliye kararı - 1. Resim

TAHLİYE EDİLDİ

Marmara Cezaevi’nde bulunan Nihal Candan, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi.

Nihal Candan’ın anoreksiya hastalığı nedeniyle kilo kaybettiği ve bağışıklık sisteminin çökmek üzere olduğu iddia edildi.

HASTANEYE YATIRILDI

Cezaevinde tedavisine devam edilemeyeceğine karar verilen ve tahliye edilen Nihal Candan'ın sağlık sorunları nedeniyle dün hastaneye yatışının yapıldığı öğrenildi.

AVUKATI KONUŞTU

Candan kardeşlerin avukatı Kasım Ergün, yaptığı açıklamada Candan'ın geçen hafta her gün hastaneye götürüldüğünü ifade ederken hastaneye yatışının yapılmasına izin vermediğini söyledi.

Avukat Ergün, dün akşam saatlerinde Nihal Candan'ın yeniden hastaneye kaldırıldığını ancak cezaevine dönmediğini aktardı. Oda TV'ye konuşan Ergün, doktorların "Bağışıklık sistemi çökmek üzere" dediği Candan'a yatış verdiğini ifade etti.

Cezaevinde 37 kiloya kadar düşmüştü: Nihal Candan için tahliye kararı - 2. Resim

Bahar Candan - Nihal Candan

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya fenomeni Nihal ve Bahar Candan kardeşler ile Hacı İsrafil Sağlam düzenlenen operasyon kapsamında "suç gelirlerini aklama" suçundan gözaltına alınmış, 16 Kasım 2023'te ise sevk edildikleri adliyede tutuklanmıştı.

Nihal ve Bahar Candan kardeşler, çıktıkları mahkemede dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama suçlamaları kabul etmedi. Polis tarafından kendilerine sorulan isimleri de tanımadıklarını belirtti.

Bahar Candan’ın sosyal medya hesabında yaptığı "Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı" başlıklı paylaşımının sorulması üzerine Candan, "O paylaşımda 2 yazacağıma yanlışlıkla 12 yazdım ve amacım espriydi" demişti.

Düzenleyen:  - Magazin
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...