Mecnun'u anlamak zamanı...

A -
A +
Çöl mü?.. Yakabilir mi seni; içindeki ateş, dışardakinden fazlaysa?Çöl, bir umuttu Mecnun için; aşılırsa, ardında Leyla olan... Sayılan her kum tanesi, eksilen bir sayıydı onun yolunda!Umut varsa her şey mümkün, ona giderken.Peki ya, artık.....yâr yoksa!*Yârin olmadığı dünyaya basmak;Dikenlere saplanmak, her adımda...
Ona bakanı seyretmek... O'nu bileni dinlemek... Ve sadece, yalnızca, O'nu sevenlerle buluşabilmek uğruna, çöllerde ölebilmek!..Yahut... Yahut, uykulara düçar olmak; ..belki de bağlanır diye, rüyada iki âlem!
Hangi çöl, daha büyük içimizdeki çölden?Başka hangi umut kaldı, rüyalar âleminden!..*Bir gün, yakalar bazı köpekleri ve onların ayaklarının altına öpmeye, patilerini yüzüne, yaşlı gözlerine sürmeye başlar...Derler ki: "Bu adam zaten deliydi, işte şimdi tam kaçırmış!"Sorarlar sonra neden böyle yaptığını...Kendinden geçmiş haldedir Mecnun ve mırıldanmaktadır içini çeke çeke:"Bu ayaklar Leyla'mın sokağından geçmiştir, belki onun bastığı yere basmıştır, belki onun ayağının tozuna bulanmıştır!..".....Şimdi artık, daha erken uyumaya ve O'nu rüyalarda aramaya çalışmak zamanıdır...Şimdi artık, zaman; Mecnun'u anlamak zamanıdır!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.