Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hasan "Hans" olmasın harekatı

/ Kaynak: OZEL
Hasan "Hans" olmasın harekatı

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

Hükümet, Avrupa'da, Türk ve Müslüman çocukların çeşitli bahanelerle ailelerinden alınarak yabancılara 'evlatlık' verilmesiyle yaşanan soruna el attı. Başta Almanya olmak üzere gurbette açılan yara için strateji oluşturulacak.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından organize edilen "Gençlik Daireleri ve Türk Aileleri Çalıştayları"nda, gurbetteki evlatlık yarası masaya nbsp;yatırılacak. Yarın ve perşembe günü gerçekleştirilecek çalıştaylar zincirinde uzmanlarla birlikte beyin fırtınası yapılacak. Ankara'nın yanı sıra, gurbetçilerin en kalabalık olduğu ve sıkıntının en fazla yaşandığı Almanya, Avusturya, Hollanda, Belçika ve Norveç'te nbsp;organizasyonlar hazırlandı. Çalıştaylarda, bu ülkelerdeki "Gençlik Daireleri" tarafından "koruyucu ailelere" verilen çocukların durumu da ele alınacak. Yasal çerçeve ve mevzuat, mahkeme uygulama ve kararları, Gençlik Dairesi ve Türk aileleri konuları uzmanlarla değerlendirilecek. Programda. hukuki süreçte yöntemler, ülkelerdeki sivil duyarlılık ve nbsp;sosyal danışmanlık mekanizmalarının da irdeleneceği kaydedildi. nbsp;

Son olarak Hollanda'da 7 yaşındaki Yunus Emre, lezbiyen bir çifte verilmiş ve bu durum Türkler tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de sorunla ilgili tepkisini "Sudan bahaneler ile el konulan çocuklar uygunsuz ailelere ve farklı kültürlerden, dinlerden insanların eline veriliyor. Örneğin, 7 yaşındaki Yunus Emre nbsp;isimli Türk çocuğu Hollanda'da lezbiyen bir çifte verildi. Almanya'da da nbsp;bu tür olaylardan çok var. Bu tür uygulamalara müsaade etmemiz mümkün değildir" demişti.

Cumhurbaşkanı Gül gibi, yurt dışı Türklerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da, "Eğer çocukların Gençlik Daireleri tarafından alınması söz konusuysa, bu çocukların Türk ailelere verilmesi gerekir" diyerek tepkisini dile getirmişti. Gençlik Dairelerinin ailelerinden aldığı çocukların yüzde 23'ünün göçmen kökenli olduğu belirtiliyor. Almanya'da Gençlik Dairelerinin kontrolüne aldığı çocuk sayısının 2011 sonu itibariyle 36 bin 343'ü bulduğu belirtiliyor. Bunlardan 8 bin 72'sinin göçmen kökenli olduğu belirtiliyor. El konulan Türk çocuğu sayısı ise 2 bin 600'ü buluyor. El konulan çocuklar, devlet ve kilise yurtlarına veya Alman ailelerin yanına yerleştiriliyor. Gerekçe olarak da, ailelerin çocuk eğitiminde yetersiz kalması, şartların uygun olmaması, kötü davranma, suça karışma gibi nedenler gösterilerek "Çocuğun selameti açısından" cevabı veriliyor.
GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...