Kaç bin atama yapılacak? Erdoğan öğretmen adaylarına müjdeyi verdi: Takvim yarın açıklanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kaç bin atama yapılacak? Erdoğan öğretmen adaylarına müjdeyi verdi: Takvim yarın açıklanıyor

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi, iç ve dış politika, terörle mücadele, kamuda tasarruf başta olmak üzere öğretmen atamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamalarının son bir kez görüşüleceğini söyleyen Erdoğan, "MEB başvuru tarihini paylaşacak. Kısa zamanda atamayı da bilhassa bakanımız açıklayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Öğretmen atamalarına ilişkin gündemle yapılan toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamada bulundu. İlgili bakanlarla konuyu ele aldıklarını söyleyen Erdoğan, yarın takvimin açıklanacağını söyledi. Erdoğan, "Vakit kaybetmeden atama takvimini Milli Eğitim Bakanı açıklayacak" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şu şekilde:

KAAN İKİNCİ DEFA GÖKYÜZÜYLE BULUŞTU

"Türkiye vizyonunu hayata geçirme azmiyle canla başla çalışıyoruz. Bu sabah milli savaş uçağımız KAAN ikinci defa gökyüzüyle buluştu. Yılbaşından beri iki kez milletimizin göğsünü kabartan TUSAŞ'ı ve SSB'yi tebrik ediyorum.

Gaziantep'te vefat eden 6'sı öğrenci 9 kardeşimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.

Milli Muharip Uçak KAAN yeniden göklerde! İşte o görüntüler... - Sanayi  Gazetesi

AFRİKA İLE TİCARET 10 MİLYAR DOLARI AŞTI

Afrika kıtasıyla kökleri 10. yüzyıla uzanan köklere sahibiz. Afrika kıtası ile ilişkilerimizi tekrar yoğunlaştırdık. Ankara'daki Afrika büyükelçiliklerinin sayısı da 10'dan 38'e yükseldi. Ticaret hacmimiz 5.4 milyar dolardan 37 milyar dolara ulaştı. Afrika'daki yatırımların piyasa değeri 10 milyar doları aştı.

Afrika ile bu kadar sürede ilerlemesinde gönül elçilerimizin payı büyük. Türkiye'de okuyan öğrenciler Türk ürünlerinin tanıtımlarını yaparak vefalarını ödüyor. Türkiye'ye yabancı öğrenci gelmesin demek; "Devletimiz büyümesin" demektir. Hukuku çiğneyen varsa devletin ilgili kurumları gereğini yapar.

LÜNPEN IRKÇILIK YAPIYORLAR

Bazı 5. kol tarafından medyada sosyal medyadan körüklenen lünpen ırkçılığın asla iyi niyetli olmadığı açıktır. Türkiye'ye döviz getiren turistin, okuyan öğreniciyi, istihdam oluşturan esnafı, çalışan işçiyi, velhasıl Türk ekonomisine katkı sunan herkesi düşmanlaştıran, saldıran bu başıbozuk güruh, ülkemiz düşmanları tarafından maşa olarak kullanılmaktadır.

Kaç bin atama yapılacak? Erdoğan öğretmen adaylarına müjdeyi verdi: Takvim yarın açıklanıyor - 1. Resim

NEFRET SUÇLARINA CAYDIRICI ADIMLAR YOLDA

Muhalefet çevrelerinin de bazı söylem ve eylemleriyle radikal faşizme meyil etmesi üzücüdür. Son dönemde ortaya çıkan 'Arapça' alerjisinin gerisinde de aynı hastalıklı zihniyet vardır. Bunların derdi ne Türkiye'dir ne de Türkçedir. Bunlar içlerindeki marazı ve nefreti sürekli birilerine yönlendirerek egolarını tatmin etmeye çalışan zavallılardır. Nefret suçlarına karşı bundan sonra daha caydırıcı adımlar atacağız.

IRAK PKK'YI TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN ETMELİ

Irak'ın PKK'yı terör örgütü ilan etmesi terörle mücadele açısından önemlidir. Terör belası Irak için de büyük bir tehdit kaynağıdır.

Irak ve Suriye operasyonlarımız neticesinde manevra alanı iyice daralan bölücü örgüte neşteri önümüzdeki süreçte vuracağız"

HAMAS GİBİ İSRAİL DE ATEŞKES ADIMI ATMALI

Hamas'ın ateşkesi kabul etmesini açıklamasından memnuniyet duyduk. Aynı adımı şimdi İsrail de atmalı. Tüm batılı aktörleri İsrail yönetimine baskı yapması için çağırıyorum.

Biz dostlarımızı artırmanın peşindeyiz. Diyalog ve müzakerenin açamayacağı kapı yoktur. Yeter ki diplomasiye imkan tanınsın.

Yarın Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'ı misafir edeceğiz. Haftaya Yunanistan Başbakanı Miçotakis, resmi ziyaret kapsamında Ankara'ya gelecek. Çift başlı Selçuklu kartalı gibi doğu ve batı ile ilişkilerimizi ortak çıkarlarımız çerçevesinde geliştirmenin yollarını arayacağız."

İstanbul'da 1 mayıs krizi: 210 kişi gözaltına alındı - Ortadogugazetesi.com

1 MAYIS RUHUNA GÖLGE DÜŞTÜ

1 Mayıs Türkiye'nin 78 ilinde şölen havasında kutlandı. Lafa gelince emekçinin  hakkını savunduğunu söyleyen kuruluşlar, polise taş ve sopalarla kutlamayı tercih etti. Saraçhane'deki olaylar 1 Mayıs'ın ruhuna gölge düşürmüştür. Samimi çağrılarımıza rağmen siyasette ve toplumda yumuşama istemeyen marjinal odaklara malzeme verilmiştir. Bunlardan kimsenin memnun olmadığına inanıyorum. Siyasetten emekliye sevk edilenler dahi kimi çevrelerin 31 Mart sonrası yapıcı atmosferi zehirlemek için yoğun bir uğraş içinde.

MUHALEFET OYUNA GELMEMELİ

Muhalefetin de sorumluluk bilinciyle tek sermayesi kutuplaşma olanların oyununa gelmemesini bekliyoruz.

Bölgemizdeki savaşlar ve krizler bizi zorlasa da ekonomi programımızı kararlılıkla uyguluyoruz. Şubat ayında işsizlik oranımız yüzde 8.7 olarak gerçekleşti. Ancak iş gücü piyasamızda bir dengesizlik oluştuğunu görüyoruz. Özel sektörün en çok şikayet ettiği konuların başında işçi bulamamak geliyor. Bundan sonra iş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan beceri ve yetkinlikleri geliştirmeye odaklanacağız.

REZERVLER YÜKSELİYOR

Orta Vadeli Program başarılı şekilde çalışıyor. Ülkemizin risk primi 700 baz puandan 290 baz puan seviyesine geriledi, risk primimiz daha da düşecek

 Geçen yıl mayıs ayında 97,1 milyar dolar olan brüt rezervlerimiz, 27 milyar dolar artışla 124,1 milyar dolara çıktı.

ENFLASYON TEK HANEYE DÜŞECEK

Yaz aylarından itibaren enflasyondaki düşüşü göreceğiz. Enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız. Bunu daha önce yaptık yine başaracağız. Enflasyon düştükçe milletimizin alım gücü de artacaktır. Bizim amacımız geçici rahatlamalarla sorunu ötelemek değil. 85 milyonun tamamı için kalıcı refah artışını tamamlamaktır. 

POPİLİST ADIMLARA MEYİL EDİLMEYECEK

Seçim döneminde popilizme meyil etmeyerek ekonomi politikamıza olan güvenimizi ortaya koyduk. Bundan dönüş olmayacak. Para, maliye ve gelirler politikamızı ahenk içinde yürütüyoruz. Verimliliği artırmak için yapısal reformlara hız kazandıracağız. 

KAMUDA TASARRUF

İçeride tasarruf kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Daha az kaynak kullanarak, daha büyük etki oluşturacak projelere ağırlık vereceğiz. Kamu olarak buna biz öncülük ve rehberlik edeceğiz. Kamuda, taşıtlar, hizmet içi eğitimler, yurt dışı seyahatler, kamu istihdamı gibi pek çok alanda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız.

Memiş: Önce öğretmenler atanmalı sonra akademi eğitimine alınmalı -  Öğretmenler Sitesi

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Bugün ayrıca atama bekleyen öğretmen adaylarımızın durumunu da görüştük. Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız ve ekonomi kurmaylarımızla son bir kez daha görüşecek ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendireceğiz. Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını başvuru tarihini paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Kısa zamanda atamayı da bilhassa bakanımız açıklayacaktır."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...