Özgür Özel'den 'boş koltuk' krizine ilk açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Özgür Özel'den 'boş koltuk' krizine ilk açıklama

Politika Haberleri  / Ajanslar

CHP lideri Özgür Özel, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen kritik görüşmeyi değerlendirdi. "Dünkü toplantının Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade etmek isterim" diyen Özel, 'boş koltuk' sorununa ilişkin de konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü.

CHP lideri Özel ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı görüşme hakkında değerlendirmede bulundu.

'AŞILMIŞ KRİZLERİ YENİDEN KONUŞMAK...'

Özel açıklamasında, "Demokrasi açısından önemliydi. 'Boş koltuk' sorunu iadeiziyaret adımıyla çözüldü" ifadelerini kullandı:

"Aşılmış krizleri yeniden konuşmak anlamlı değil. Orada ortaya çıkan tablo ve aramızdaki görüşmeden sonra Sayın Erdoğan’ın Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir ziyaret yapma talebini iletmesi ile birlikte olabilecek en iyi şekilde çözümlenmiş olduğu durumda, artık dönüp de tekrar bir değerlendirme yapmayı doğru bulmam. Nezaketli de bir davranış olmaz."

'ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI...'

Özel'in açıklamaları şöyle:

"Biz kamuoyunun gündeminde ne varsa hepsini dün Sayın Erdoğan ile konuşma imkanı bulduk. Benim ortaya koyduğum gündemlerin tamamını kendisi kendisi dinledi. Kendisi ve heyetinde bulunan arkadaşlar not aldılar. Biz de Sayın Erdoğan'ın yapmış olduğu değerlendirmeleri dinledik.

Özgür Özel'den Erdoğan'la görüşme açıklaması: Önemli bir kilometre taşı oldu - 1. Resim

Ben dünkü toplantının Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade etmek isterim. Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için hep felaket olmuştur. 1977 ve 80 arası iktidar ile ana muhalefetin el sıkışmadığı konuşmadığı bir dönemdi. Türkiye'de de ana muhalefet ile iktidarın bütün siyasi partilerin birbirleriyle konuşabilen, el sıkışabilen, tabii her şeyde anlaşmak mümkün değildir.

Ama tartışabilen bir çizgide kalmalarını son derece önemli buluyoruz. Dünkü konuşmalar ve tartışmaların bu anlamda nasıl sonuç verdiğini önümüzdeki günlerde, haftalarda, aylarda biz de takip edeceğiz, siz de takip edeceksiniz."

'BOŞ KOLTUK İLETİŞİM KAZASIYDI'

Öte yandan TGRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek de perde arkasında yaşananları anlattı:

"Sayın genel başkanımız ziyaretin hemen başlangıcında sandalye düzeninden kaynaklanan bir eleştirel yaklaşım getirince, Sayın Cumhurbaşkanı da 'Biz de bunu telafi etmek için ilk fırsatta CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edelim' diyerek konuyu kapatmış.

Türkiye'nin çok ciddi sorunları var. Gazze ve Filistin'de yaşananlar... Bu sorunlara odaklanmamız lazım. O sandalyenin orada olması bu toplantının içeriğinin biraz daha geriye düşmesine neden olmuştur. Bir iletişim kazasıdır. Bir daha olmaması gerekir."

Özgür Özel'den 'boş koltuk' krizine ilk açıklama - 2. Resim

ERDOĞAN: OLUMLU BİR GELİŞME

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da Üsküdar'daki Çilehane Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Erdoğan, Özgür Özel ile görüşmesine ilişkin "Genel başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması iktidar ve ana muhalefet arasında aslında olumlu bir gelişme oldu. Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmıyordu. Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz" dedi.

Erdoğan'ın değerlendirmesi şöyle:

"Bildiğiniz gibi Özgür Bey şu anda CHP'de genel başkan oldu. Genel başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması iktidar ve ana muhalefet arasında aslında olumlu bir gelişme oldu. Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmıyordu. Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey'e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim ki Türkiye'nin, Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. İlk fırsatta bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...