TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
02 Nisan 2018 - 17:27

Google'da bir dönem sona eriyor: URL kısaltma servisi Goo.gl kapanıyor

Google'dan yapılan açıklama bir dönemin resmen sona ermek üzere olduğunu gösterdi. Yapılan açıklamada, URL kısaltma servisi Goo.gl kademeli olarak kapanacak yani 2009 senesinde kullanıma sunulan Goo.gl 10. yılında yayın hayatını sonlandıracak.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
02 Nisan 2018 - 16:46

WhatsApp, kullanıcılarına yepyeni özellikler sunmaya hazırlanıyor

iPhone için WhatsApp'a yeni özellikler geliyor. WhatsApp'ın yeni güncellemesiyle iPhone kullanıcılarına Touch ID desteği, gruplarda anket yapabilme, grup sohbetlerine 4.096 katılımcı ekleyebilme ve karanlık mod gibi yenilikler sunulacak.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
02 Nisan 2018 - 14:15

Akıllı telefon kullananlara kötü haber!

Hayatın önemli bir parçası haline gelen akıllı telefonların kontrolsüz kullanımı önemli sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Doç. Dr. Yakup Albayrak, son zamanlarda uykusuzluk, hafıza sorunları ve dikkat bozuklukları gibi rahatsızlıklarla hastanelere müracaatların artığını belirterek bunun önemli nedenlerini açıkladı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
01 Nisan 2018 - 20:39

TÜBİTAK'tan kutup araştırmalarına 1 milyon avro destek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Antarktika ve Arktik ile ilgili bilimsel çalışmaların destekleneceği bir çağrı hazırladık. Desteklenecek projelerin toplam çağrı bütçesi bir yıl için 1 milyon avro karşılığı Türk lirası olacak." dedi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
01 Nisan 2018 - 19:57

UNICEF, çocuklar için Türk firmayı seçti

Çocukların ve gençlerin yaşam kalitesinin artırılması ve temel ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışan UNICEF, bu amaca yönelik ürünleri olan teknoloji firmalarıyla iş birliği yapıyor.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
01 Nisan 2018 - 19:53

İran'dan Telegram'a 'millî güvenlik' engeli

İran, mobil mesajlaşma uygulaması Telegram'ın yerine "millî güvenlik" gerekçesiyle "Sorush" adlı yerli bir uygulamanın kullanılacağını açıkladı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
01 Nisan 2018 - 19:48

Rehberlik hizmeti veren telefon uygulamaları mercek altında

KVKK Başkanı Bilir, isimden numara veya numaradan isim sorgulama yapabilen uygulamalar için yoğun şikayet geldiğini belirtti.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
01 Nisan 2018 - 19:44

NEFER, dondurucu soğuktaki performansıyla tam not aldı

ASELSAN uzaktan komutalı silah sistemi ürün ailesinin en yeni üyesi NEFER, Kazakistan'ın zorlu kış koşullarında gerçekleşen müşteri testlerini başarıyla tamamladı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
01 Nisan 2018 - 19:34

Çinli bilim insanları, sivrisineklere karşı askerî radar teknolojisi kullanacak

Çinli bilim adamlarının sineklerin hareketleri, yaşam alanları, sıtma, Zika gibi virüsleri yayarak yüz binlerce insanın ölümüne neden olan sivrisineklere karşı etkin mücadele edilebileceği askerî radar teknolojisi geliştirdiği bildirildi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
31 Mart 2018 - 20:21

İşte Google ve Facebook'un hakkınızda sahip olduğu bilgiler

Dylan Curran isimli bir kullanıcının tweet dizisi Google ve Facebook'un hangi bilgileri topladığını gösteriyor. Curran kendi bilgileri üstünden örnek vererek neler olduğunu mesajlarında belirtti. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara bakalım.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
31 Mart 2018 - 10:43

WhatsApp’ta casusluğun yeni yolu: Chatwatch

Chatwatch uygulaması, WhatsApp'ta belirlediğiniz kişinin kimlerle konuştuğunu görmenizi sağlıyor. Uygulama Apple tarafından yasaklı. Ancak ürünün geliştiricisi uygulamanın web sürümünü yayınlayacaklarını açıkladı. Bu uygulama ile araştırılan kişinin ne zaman yattığından kimlerle konuştuğuna kadar pek çok şeyi öğrenmek mümkün.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
31 Mart 2018 - 00:08

Chatwatch nedir? | Chatwatch ne işe yarar, nasıl kullanılır? ( Chatwatch neden yasaklandı?)

Chatwatch uygulaması, WhatsApp'ta istediğiniz kişinin kimlerle konuştuğunu görmenizi sağlıyor. Apple tarafından yasaklanan uygulamanın geliştiricisi web sürümünü yayınlayacaklarını açıkladı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
30 Mart 2018 - 19:59

SPK, 17 internet sitesi hakkında hukuki işlem başlattı

SPK, izinsiz foreks işlemi yaptığı tespit edilen 17 internet sitesi hakkında erişimi engeleme kararı için hukuki işlemleri başlatma kararı aldı.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
30 Mart 2018 - 12:44

Rus kozmonot uzayda yaşamı anlattı

Uzay istasyonu Mir'de 6 ay kalan Rus kozmonot Aleksandr Lazutkin, uzayda yaşamı anlatırken "Kaslarımızın zayıflamaması için sporumuzu günde iki kez yapmak zorundaydık ancak uçmamak için de kendimizi sürekli bir yere bağlıyorduk." dedi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
30 Mart 2018 - 12:39

ABD'de yeni veri sızıntısı 150 milyon kişiyi etkiledi

ABD'nin en büyük spor giyim ve ayakkabı üreticilerinden Under Armour, veri sızıntısı nedeniyle yaklaşık 150 milyon kullanıcısının etkilendiğini duyurdu.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
30 Mart 2018 - 11:13

'İnsanoğlu yakında Mars'ta yürüyecek'

Rus Dili ve Kültür Merkezi ile Ütopya Dergisi tarafından düzenlenecek Mir Uzay İstasyonu Konferansı nedeniyle Türkiye'ye gelen Aleksandr Lazutkin, Ankara'da bir otelde basın toplantısı düzenledi. Lazutkin, "Öyle düşünüyorum ki yakın gelecekte Mars'ta insanların yürüdüğünü göreceğiz." dedi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
30 Mart 2018 - 11:11

Microsoft yeniden yapılanıyor

Dünyanın en büyük şirketlerinden teknoloji devi Microsoft, inovasyon ve müşteri ihtiyaçlarına daha iyi çözüm üretebilmek amacıyla yeniden yapılanarak iki yeni departman kuracağını duyurdu.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
30 Mart 2018 - 10:04

Çin uzaya iki navigasyon uydusu gönderdi

Çin'in tek taşıyıcı roketle uzaya iki navigasyon uydusu gönderdiği bildirildi.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
29 Mart 2018 - 21:43

Google’daki ‘L’nin sırrı çözüldü

Google, “googol” sözcüğünün üzerinde değişiklik yapılarak ortaya çıktı. Edward Kasner isimli Amerikalı matematikçinin yeğeni Milton Sorotta tarafından üretilen “googol” kelimesi 1 ve onun ardından 100 sıfırın gelmesiyle oluşan rakamı belirten matematiksel bir terim aslında. Google’ın bu ismi internetteki bilgi selini organize etme misyonunu gösteriyor.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
29 Mart 2018 - 17:21

İşte WhatsApp'ta sizi engelleyenlere mesaj atmanın yolu

WhatsApp'ta birini engellediğinizde ya da sizi biri engellediğinde artık iki taraf da birbirine mesaj atamıyor. Ancak durum aslında hiç de öyle değilmiş! Mesajlar karşı tarafa ulaşabiliyormuş!
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
29 Mart 2018 - 12:14

Facebook'ta 'hedef reklam' dönemi bitti

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, Paydaş Kategorileri adı verilen hedeflenmiş reklamlar için üçüncü taraflarla veri paylaştığı programı yürürlükten kaldırdı.
Başa Dön